Annons

Man död efter attack vid tysk prideparad

Tyskland • Publicerad 2 september 2022
En man som misshandlades vid en prideparad i västra Tyskland i helgen har avlidit av sina skador. I lördags hölls prideparader i städer över hela Tyskland, som här i Berlin.
En man som misshandlades vid en prideparad i västra Tyskland i helgen har avlidit av sina skador. I lördags hölls prideparader i städer över hela Tyskland, som här i Berlin.Foto: Christoph Soeder/dpa via AP/TT

En 25-årig man som blev attackerad under en prideparad i den tyska staden Münster i lördags har avlidit av sina skador, rapporterar tyska medier.

Enligt polisen ingrep 25-åringen när en manlig åskådare stod och hotade och skrek glåpord till en grupp kvinnor som gick i paraden. Den hotfulle mannen slog då 25-åringen i ansiktet två gånger så att denne föll, slog huvudet i asfalten och tappade medvetandet.

Annons

Mannen fördes till sjukhus där han försattes i koma. På fredagsmorgonen avled han av sina skador, rapporterar bland andra Westdeutscher Rundfunk.

Gärningsmannen sägs ha flytt från platsen tillsammans med en annan person. Enligt vittnen var det en yngre man som tycktes vara mellan 18 och 20 år gammal. Polisen söker vittnen samt bildmaterial från paraden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons