Annons

Man bokade sexträff med barn – döms igen

En man i 25-årsåldern döms för sexualbrott mot två flickor i yngre tonåren. Brotten begicks tre månader efter att han dömts för liknande brott mot samma offer, rapporterar
Brott • Publicerad 2 oktober 2022
En man döms för andra gången efter att ha begått sexbrott mot två barn. Arkivbild.
En man döms för andra gången efter att ha begått sexbrott mot två barn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

2019 dömdes mannen för att ha skickat nakenbilder till två flickor och förmått dem att skicka bilder tillbaka. Bara veckor efter att domen meddelats tog han kontakt med en av flickorna igen.

Mannen fortsatte sedan att skicka och kräva bilder med sexuell innebörd. De kom överens om att träffas och att flickorna skulle säga förlåt för att han blivit dömd. De skulle också genomföra sexuella handlingar, skriver GP, men träffen avbröts i sista sekund.

Annons

När mannen skulle plocka upp flickorna anade en förälder oråd och kunde stoppa dem från att åka därifrån.

Mannen döms nu för utnyttjande av barn för sexuell posering och kontakt för att träffa barn i sexuellt syfte till skyddstillsyn. Han ska också göra en uppföljning på den behandling han genomförde när han dömdes gången innan.

Mannen medger att han stämt träff med flickorna men nekar till brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons