Annons

Man häktas för mordbrand i Malmöbageri

En 45-årig man i Malmö har häktats som misstänkt för en mordbrand i ett bageri och för förberedelse till ytterligare en mordbrand.
Brott • Publicerad 2 februari 2023
En brandskadad gasledning tas omhand efter en brand i ett bageri på Norbergsgatan i Malmö efter en anlagd brand. Arkivbild.
En brandskadad gasledning tas omhand efter en brand i ett bageri på Norbergsgatan i Malmö efter en anlagd brand. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Han greps i måndags i samband med en rutinkontroll, då det visade sig att han hade tändkuber och tändare på sig, berättar åklagare Fredrik Jönsson.

Vid en husrannsakan i hans hem hittades kläder som enligt åklagaren kan kopplas till en anlagd brand i ett bageri i Malmö tidigt på morgonen den 27 januari. Från den branden finns en övervakningsfilm som åklagaren nu använder som bevis.

Annons

– På den filmen ser man en man klädd på ett visst sätt komma körande på en skoter och där kan man också se att den här personen tänder den här elden, säger Fredrik Jönsson.

Kläderna som hittades hemma hos 45-åringen stämmer överens med det som ses på övervakningsfilmen, enligt åklagaren. Det finns även viss annan teknisk bevisning.

Mannen nekar till brott. I Malmö har ett stort antal bränder anlagts på senare tid och nu undersöker polisen om den misstänkte 45-åringen kan kopplas till fler av dem.

Malmö tingsrätt beslutade att han ska genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons