Annons

Man begärs häktad för mord i Hjällbo

En 21-årig man begärs häktad som misstänkt för söndagens dödsskjutning i Hjällbo i nordöstra Göteborg. Häktningsförhandlingen hålls på torsdagen.
Brott • Publicerad 2 juni 2021
Poliser på plats efter dödsskjutningen i Hjällbo. Nu begärs en ung man häktad.
Poliser på plats efter dödsskjutningen i Hjällbo. Nu begärs en ung man häktad.Foto: TT

Mannen begärs häktad vid Göteborgs tingsrätt för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Mordet skedde på eftermiddagen vid stadsdelens torg. Den misstänkte mannen greps strax efteråt av polisen, som redan var på plats vid torget.

Annons

Innan polisen hann gripa mannen blev han attackerad av privatpersoner. Polisen sköt varningsskott för att stoppa misshandeln av den misstänkte.

Mannen som sköts ihjäl var i 40-årsåldern. Två andra personer fördes till sjukhus efter skottlossningen.

Händelsen anses hänga samman med ett stort bråk vid torget på fredagskvällen, där uppemot 100 personer kan ha deltagit. Tre män, som enligt åklagaren var anförare i bråket, är nu häktade för våldsamt upplopp.

Polisen har beskrivit våldsutbrottet i Hjällbo som en ny konflikt mellan två grupper. En av sidorna är känd för koppling till kriminell verksamhet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons