Annons

Man attackerade skolbuss med slägga i Osby

Brott • Publicerad 10 maj 2019
Ambulans har skickats till en skola i Osby för att ta hand om skärrade elever sedan en man gått till attack mot en skolbuss med slägga. Arkivbild.
Ambulans har skickats till en skola i Osby för att ta hand om skärrade elever sedan en man gått till attack mot en skolbuss med slägga. Arkivbild.Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Med en slägga gick en man till attack mot en skolbuss i skånska Osby. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

– Bussen var inne på skolområdet. Det ska inte ha varit några barn inne i bussen, men barn har sett händelsen och har blivit skärrade. Ambulans har skickats dit för att ta hand om barnen, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral, till TT.

Annons

På skolan, som har elever i förskola upp till årskurs nio, går runt 350 barn, enligt kommunens hemsida. Attacken ska dock inte ha varit riktad mot elever.

– Det finns någon form av historik mellan mannen och skolan. Det är inte en helt slumpmässig attack, säger Olsson.

Larmet kom in strax efter klockan åtta. Ett par timmar senare har den misstänkte mannen hittats av polisen. I nuläget ses händelsen som skadegörelse, men fler rubriceringar kan tillkomma.

– Han ska ha använt sig av ett tillhygge och enligt uppgifter som vi inte har fått bekräftade rör det sig om en slägga, säger Evelina Olsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons