Annons

Man åtalas för knivmord i Malmö

Brott • Publicerad 3 juni 2021
I januari knivhöggs en man i magen i centrala Malmö. Han avled senare på sjukhus och nu har en 59-årig man åtalats för mord. Arkivbild.
I januari knivhöggs en man i magen i centrala Malmö. Han avled senare på sjukhus och nu har en 59-årig man åtalats för mord. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 59-årig man åtalas för knivmord i källaren till en fastighet i centrala Malmö i januari.

Han misstänks ha knivhuggit en några år äldre man i magen och greps i anslutning till brottsplatsen. Mannen som knivhöggs arbetade på uppdrag av bostadsrättsföreningen i fastigheten. Den åtalade har i förhör hävdat att han hade en konflikt med föreningen och riskerade vräkning, men enligt flera vittnen som åklagaren åberopar stämmer det inte att han riskerade att förlora sin bostad, skriver Sydsvenskan.

Om mannen inte bedöms vara skyldig till mord, vill åklagaren se honom dömd för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Efter en mindre rättspsykiatrisk undersökning finns misstankar om att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons