Annons

Man åtalas för hot och förföljelse

Brott • Publicerad 6 juli 2021
En man åtalas vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för att bland annat ha förföljt och på olika sätt hotat två kvinnor. Arkivbild.
En man åtalas vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för att bland annat ha förföljt och på olika sätt hotat två kvinnor. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En man i 20-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt, misstänkt för att ha förföljt, hotat och på andra sätt kränkt två kvinnor.

Enligt åklagaren har mannen bland annat stått utanför en av kvinnornas hem och formulerat dödshot på olika sätt, fysiskt och via sociala medier. Förföljelsen ska ha pågått flera månader. Agerandet har varit hänsynslöst och ägnat att kränka kvinnans frid på ett kännbart sätt, enligt åtalet.

Annons

Mannen misstänks också för grovt olaga hot efter att ha knivhotat kvinnan, enligt åtalet.

När hon kontaktade polisen framförde mannen ytterligare hot, enligt åtalet. Därför misstänks mannen också för övergrepp i rättssak.

I fallet med förföljelsen av den andra kvinnan, som också pågick under flera månader, misstänks även mannen för dataintrång. Han ska enligt åtalet ha loggat in på olika konton som tillhör kvinnan.

Mannen förnekar brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons