Annons

Man åtalas för brutalt våld mot tidigare sambo

Brott • Publicerad 5 maj 2021
En man åtalas i Lunds tingsrätt för grov kvinnofridskränkning mot sin tidigare sambo. Arkivbild.
En man åtalas i Lunds tingsrätt för grov kvinnofridskränkning mot sin tidigare sambo. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Utredningen om ett misstänkt balkongmord mot en kvinna i Eslöv lades ner, men den tidigare mordmisstänkte mannen åtalas i stället för en serie brott mot en annan kvinna, som han tidigare varit sambo med.

Enligt åklagaren har kvinnan bland annat utsatts för elstötar och blivit misshandlad med piska och läderbälte, skriver Kvällsposten. Enligt åtalet har han också tänt eld på hennes kläder på kroppen, klippt av hennes hår och slagit sönder hennes bostad. Kvinnans telefon, mejl och Facebook-konto ska också ha kontrollerats av mannen.

Annons

Kvinnan, som till slut lyckades bryta med mannen, gjorde inte själv någon polisanmälan. Misstankarna uppstod först i samband med den kartläggning polisen gjorde av mannen efter det att hans nya sambo fallit ner från en balkong och avlidit. Då förhördes den tidigare sambon som vittne.

Han nekar till brott, men åklagaren, som bland annat hänvisar till ljudfiler, åtalar honom för grov kvinnofridskränkning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons