Annons

Man åtalad för mord vid Heden i Göteborg

En man i 40-årsåldern åtalas vid Göteborgs tingsrätt, misstänkt för att ha knivmördat en yngre man i centrala Göteborg i slutet på augusti, skriver .
Brott • Publicerad 13 november 2020
En man åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för ett knivmord i slutet på augusti. Arkivbild.
En man åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för ett knivmord i slutet på augusti. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Offret, som var i 25-årsåldern, hittades nattetid svårt skadad vid Hedens busshållplats och avled senare. Bilder från övervakningskameror tillsammans med en filmsnutt från offrets mobiltelefon ledde snabbt polisen till den misstänkte mannen.

Via filmerna från övervakningskamerorna har polisen kunnat kartlägga de två männens väg ut till köpcentret Frölunda Torg och sedan tillbaka in till Heden i centrala staden, med dokumentation av sparkar, slag och handgemäng mellan de två.

Annons

Den åtalade mannen medgav redan i det första förhöret att han utdelat knivhugget som dödade mannen, men menade att det handlade om nödvärn. Enligt belastningsregistret har mannen ett brokigt förflutet med flera domar avseende vålds- och narkotikabrott.

Det finns inget som tyder på att händelsen skulle vara relaterad till konflikter i olika gängmiljöer i Göteborg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons