Annons

Man åtalad för brand i Folkets hus i Mörsil

Brott • Publicerad 4 oktober 2022
Folkets hus i Mörsil mellan Åre och Östersund totalförstördes vid en brand natten mot den 5 augusti. Arkivbild.
Folkets hus i Mörsil mellan Åre och Östersund totalförstördes vid en brand natten mot den 5 augusti. Arkivbild.Foto: Räddningstjänsten Jämtland/TT

En man i 30-årsåldern från Åre kommun har åtalats för grov mordbrand. Han är misstänkt för att ha anlagt den brand som totalförstörde Folkets hus i Mörsil i augusti, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

I fastigheten fanns en pizzeria, en samlingslokal och en bostad och branden ledde till att flera personer blev hemlösa.

Annons

Enligt åklagarens stämningsansökan ska mannen ha hällt ut brännbar vätska på brottsplatsen och tänt på. Bland bevisen mot mannen finns sms-konversationer, ljudfiler och en beslagtagen bensindunk.

Branden har enligt åtalet inneburit en fara för människors liv och hälsa. Den var också anlagd i ett tätbebyggt område och hade kunnat sprida sig och därmed bedöms brottet som grovt, enligt Östersunds-Posten.

Mannen, som suttit häktad sedan den 10 augusti, nekar till brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons