Annons

Man anhållen för skjutning i Rågsved

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter skjutningen i Rågsved i södra Stockholm.
Brott • Publicerad 9 maj 2021
En skottskadad man hittades i Rågsved i södra Stockholm på fredagen.
En skottskadad man hittades i Rågsved i södra Stockholm på fredagen.Foto: Jonas Ekströmer/TT

På söndagsmorgonen kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern misstänkt för fredagens skjutning, där en man i 25-årsåldern skadades.

Den misstänkte gärningsmannen har anhållits och kommer att begäras häktad i nästa vecka, enligt Lars-Erik Hedberg, utredningsledare på enheten för grova brott i polisområde Stockholm syd.

Annons

– Personen i fråga är för oss känd sedan tidigare, säger Hedberg till TT.

Det går inte att utesluta att mannen har kopplingar till något kriminellt nätverk, framhåller han.

Den skottskadade mannen fördes med ambulans till sjukhus i samband med att han hittades av polisen. Nu har han fått lämna sjukhuset.

Polisen har förhört målsäganden, men vill inte gå in på några detaljer från samtalet.

Nu tar utredningen fart på riktigt, säger Hedberg.

– Vi har sedan i lördags bedrivit ett offensivt och strukturerat utredningsarbete, vilket har gett bra framgång. Tack vare god samverkan med både åklagaren och övriga enheter inom polisen är vi där vi är i dag.

Huruvida det finns fler misstänkta gärningsmän är enligt honom för tidigt att kommentera.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons