Annons

Man anhållen för 34 år gammalt mord

En 73-årig man har anhållits misstänkt för ett 34 år gammalt olöst mord i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.
Brott • Publicerad tisdag 17:54
En 73-årig man har anhållits misstänkt för mord. Arkivbild.
En 73-årig man har anhållits misstänkt för mord. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Gripandet är resultatet av ett gediget arbete av polisens Kalla fall-grupp. Det är vissa spår som lett oss fram till den här personen, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till tidningen.

– Mycket mer vill jag egentligen inte berätta. Nu återstår att se vad han själv har att säga.

Annons

I september 1989 hittades en 29-årig kvinna död i Delsjöområdet utanför Göteborg. Kvinnans kropp hade spår av massivt trubbigt våld, och polisen misstänkte att någon slagit ihjäl henne, eventuellt med bara händerna.

Polisen lyckades inte hitta något vittne till händelsen, och mordet klarades aldrig upp.

2019 började polisens Kalla fall-grupp – som arbetar med olösta mord – titta närmare på ärendet. Anders Eriksson, kriminalkommissarie, har tidigare sagt att det funnits "gynnsamma omständigheter" för att hitta bland annat dna-spår på kvinnans tillhörigheter.

– De yttre förutsättningarna är bra för att kunna hitta spår. Materialet har hanterats bra och fynd har varit bra förpackade, sade han till tidningen tidigare i år.

Den nu anhållne 73-årige mannen greps på tisdagen och nekar till brott. Mannen har tidigare figurerat i utredningen och är bosatt i Göteborgsområdet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons