Annons

Två personer anhållna efter misstänkt bilfynd

Två personer har gripits och anhållits med anledning av det misstänkt farliga föremålet som hittades i en bil i centrala Stockholm under fredagen.
Brott • Publicerad 6 augusti 2022
Gjörwellsgatan i Marieberg i Stockholm spärrades av på fredagseftermiddagen med anledning av ett misstänkt farligt föremål.
Gjörwellsgatan i Marieberg i Stockholm spärrades av på fredagseftermiddagen med anledning av ett misstänkt farligt föremål.Foto: Ali Lorestani/TT

Personerna är nu misstänkta för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

Det var vid 16-tiden som polisen, av skäl de inte velat ange, stoppade bilen på Gjörwellsgatan på Kungsholmen. I fordonet upptäcktes ett misstänkt farligt föremål och ett område runt bilen spärrades av som en försiktighetsåtgärd.

Annons

– Som jag uppfattat det greps personerna samtidigt vid 16-tiden i går, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör vid Åklagarmyndigheten.

En närliggande fastighet utrymdes och boende i en annan fastighet uppmanades att stanna inomhus.

När polisens tekniker på kvällen hade genomfört en första undersökning kunde avspärrningarna minskas och därefter hävas. Bilen skulle undersökas närmare på annan plats.

Den ena av personerna har tidigare uppgetts vara en man i 20-årsåldern. Den andre personens ålder och kön har åklagare valt att inte uppge.

Under lördagen fanns fortfarande inte någon ny information att lämna om det misstänkt farliga föremålet, enligt Åklagarmyndigheten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons