Sjätte ligamålet för säsongen. Fotbollslivet leker just nu för landslagsanfallaren Alexander Isak – åtminstone när det kommer till det personliga bidraget i Real Sociedad.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2020
Alexander Isak, målskytt på nytt för Real Sociedad. Arkivbild.
Alexander Isak, målskytt på nytt för Real Sociedad. Arkivbild.Foto: Vadim Ghirda/AP/TT

Han fick en chans i den bittra förlustmatchen borta mot Leganés – och tog den. En snabb kontring ledde till ett av få lägen för Real Sociedad. Efter ett motlägg hamnade bollen hos Isak, som distinkt placerade ledningsmålet i ena hörnet efter 21 minuters spel.

Isak firade, men fick sedan vänta på om VAR-domaren skulle upptäcka en eventuell offside på en medspelare. Målet var korrekt – och Isak är nu uppe i elva mål, sex i ligan och fem i Copa del Rey.

Leganés dominerade matchen och fyra minuter in i andra halvlek kom kvitteringen genom Kenneth Omeruo.

Det såg ut att sluta så, men med matchens sista spark, i fjärde tilläggsminuten, knorrade Óscar Rodríguez in frisparken till 2–1.

Isak såg det sista målet från avbytarbänken, där han sattes efter 70 minuter.

Barcelonas 17-årige supertalang Ansu Fati gjorde två mål på två minuter i 2–1-segern hemma över Levante. Båda målen kom på framspelningar från Leo Messi.

Fati har nu gjort fyra mål den här säsongen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.