Annons

Malmö konstmuseum får dansk chef

Konst • Publicerad 9 maj 2019
Malmö Konstmuseum, inhyst i Malmöhus slott, får en ny chef till hösten. Arkivbild.
Malmö Konstmuseum, inhyst i Malmöhus slott, får en ny chef till hösten. Arkivbild.Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT

Danska Kirse Junge-Stevnsborg tar över som chef för Malmö konstmuseum i höst. Hon ersätter Cecilia Widenheim som slutade på institutionen i januari för att bli chef för Tensta konsthall, skriver .

Kirse Junge-Stevnsborg har de senaste tio åren arbetat som chef för Den Frie Udstillingsbygning, Danmarks äldsta sammanslutning av konstnärer.

Annons

– Jag är otroligt glad och ser mycket fram emot att få vara med och lyfta Malmö konstmuseum in i framtiden. Jag vill också vara med och positionera Malmö som en viktig och visionär konststad, säger Kirse Junge-Stevnsborg till Sydsvenskan.

Hon blir en i raden av danska chefer inom Malmös kulturliv, då bland andra Malmö stadsteater, Teaterhögskolan och Malmö Opera sedan tidigare har danska ledare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons