Annons

Madonna: Weinstein gick över gränsen

Harvey Weinstein utsatte även Madonna för ovälkommet beteende. I en ny intervju berättar hon nu hur den ökände filmmogulen betedde sig.
Nöje • Publicerad 6 juni 2019
Madonna. Arkivbild.
Madonna. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Även Madonna sällar sig till raden av kvinnor som utsatts för den amerikanske filmmagnaten Harvey Weinstein. I en intervju i berättar världsstjärnan att Weinstein "gick över gränsen" med henne när han jobbade med hennes dokumentär "Truth or dare" i början av 90-talet.

– Harvey gick över gränser och regler, och var oerhört "på" och sexuellt flirtig mot mig. Han var gift vid tillfället och jag var definitivt inte intresserad, säger hon.

Annons

Hon kände till Weinsteins ökända beteende sedan tidigare.

– Vi visste alla att han kunde göra så, för att han hade så stor makt, var så framgångsrik, hans filmer gick så bra och alla ville jobba med honom. Så man fick helt enkelt stå ut, säger hon.

När anklagelserna mot Weinstein briserade i slutet av 2017 ställde hon sig dock inte på barrikaderna, trots att hon var glad att hans beteende kom fram i ljuset.

– Jag jublade inte högt eftersom jag aldrig tänker heja på någons undergång. Det tror jag inte är bra karma. Men det var bra att någon som hade missbrukat sin makt i så många år till slut fick ta ansvar för sina handlingar, säger hon.

Avslöjandet om Weinsteins systematiska sexuella övergrepp blev startskottet för hela #metoo-rörelsen, som fått kvinnor att vittna om övergrepp i många olika länder och branscher. Weinstein är misstänkt för en rad våldtäkter och andra övergrepp mot över 70 kvinnor i Hollywood, är just nu släppt mot borgen och nekar själv till alla anklagelser. Rättegången drar igång i september.

Sara Haldert/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons