Annons

Mack Dragan bäst i långa loppet

Långdistansloppet Örebro International var en av flera sportsliga höjdpunkter i lördagens V75-omgång. Mack Dragan kördes snyggt till seger av Carl Johan Jepson som kunde spurta ner On Track Piraten över upploppet.
Trav • Publicerad 4 maj 2019

Ägaren, uppfödaren och amatörtränaren Morgan Wilhelmsson kunde glädja sig åt en segercheck på hela 400 000 kronor. Plus 40 000 kronor i uppfödarpengar.

– Det här trodde jag aldrig. Jag tyckte att det var för bra hästar emot, men Calle (Jepson) körde ett perfekt lopp, berömde Morgan Wilhelmsson med licens på Axevalla.

Vunnit hälften

Annons

Jepson valde att köra på innerspår under de två första varven med Mack Dragan. Kilometern från mål kom ekipaget ut i andraspår och runt slutsvängen smög de med bakom On Track Piraten.

– Jag fick hästen bra på bettet i sista kurvan och då kändes det bra. Mack Dragan är en väldigt fin häst och han var verkligen värd att vinna ett stort lopp. Morgan har gjort ett jättebra tränarjobb, han är lyhörd och vi tänker långsiktigt båda två, sade Jepson.

Mack Dragan har vunnit hälften av sina 38 starter och står perfekt inne i silverdivisionen på V75-spelet framöver. Jepson har kört i 37 av loppen.

Kolgjini-trippel

On Track Piraten stod med dubbla tillägg och gjorde åter ett gott hantverk som tvåa. Elvaåringen har nu gjort 147 starter i karriären sprungit in 17,8 miljoner kronor.

Adrian Kolgjini tog sin första V75-trippel i Örebro. Han vann med Gideon H Renka och Dante Boko som han tränar själv. Den tredje segern kom med Shadow Gar i stoeliten.

Dante Boko kämpade ner ledande favoriten Charrua Forlan efter ett rafflande upplopp. Det skilde bara någon futtig centimeter i mål där Dante Boko hade den längsta nosen.

Tiden för båda var 1.10,9 över sprinterdistans.

Shadow Gar, som tränas av Jerry Riordan, var bästa sto i Enoch Karlssons minne efter ledning från start till mål. Tiden enkla 1.12,1.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons