Annons

Macchiarini i rätten först nästa år

Brott • Publicerad 1 juli 2021
Kirurgen Paolo Macchiarini har åtalats för tre fall av grov misshandel. Rättegången kan ske någon gång under 2022. Arkivbild.
Kirurgen Paolo Macchiarini har åtalats för tre fall av grov misshandel. Rättegången kan ske någon gång under 2022. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini ställs inför rätta i Sverige som tidigast nästa år.

Macchiarini, som opererade in syntetiska luftstrupar på patienter vid Karolinska universitetssjukhuset, åtalades för tre fall av grov misshandel i september förra året.

Annons

Den största anledningen till att rättegången dröjer är att en stor mängd handlingar måste översättas.

– Ambitionen, om inget oförutsett inträffar, är att vi ska kunna ha den under våren, säger Ulf Wredlert, rådman vid Solna tingsrätt, till TT.

– Det här är ju ett mål som är väldigt stort, så det kan tänkas att det inte blir ens under våren, men som tidigast kommer det kunna bli då.

I oktober ska det hållas ett förberedande sammanträde där parterna ska diskutera när och hur huvudförhandlingen kan dra igång.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons