Annons

M-topp: SD måste med

Ska en moderat finansminister få igenom budgeten efter nästa val så måste Sverigedemokraterna vara med på noterna. Om det råder inga tvivel och M har bestämt sig, enligt partiets finansministerkandidat Elisabeth Svantesson.
Politik • Publicerad 1 maj 2021
Elisabeth Svantesson, ekonomisk talesperson för Moderaterna. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Hon kommer att se till att en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna, eller med Liberalerna som tredje part, är säker på att få stöd för sin första budget i riksdagen.

– Ska man få ihop en budget och kunna regera landet så måste man ta med i sin ekvation antingen Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. Jag ser inga andra alternativ, säger Svantesson i en intervju med Ekot i Sveriges Radio.

Annons

M står SD närmare än V säger hon och hänvisar till viktiga frågor om Sveriges utveckling, som trygghet, arbetslöshet och migration. M har gjort sitt val.

– Ska vi få Sverige i rätt riktning då måste SD på något sätt vara med.

Hon menar att Socialdemokraterna och Stefan Löfven måste välja V och C om S vill ha en chans att regera vidare efter september nästa år.

Men hon anser att det är på tok för tidigt att gå in på hur formerna för ett samarbete ska se ut mellan M, KD och SD, och eventuellt L.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons