Annons

Lutfisktillverkare i konkurs i Blekinge

Ekonomi • Publicerad 8 september 2022
Företaget Den goda lutfisken (DGL) i Nogersund i västra Blekinge har producerat omkring 400 ton lutfisk årligen. Nu har det gått i konkurs. Arkivbild.
Företaget Den goda lutfisken (DGL) i Nogersund i västra Blekinge har producerat omkring 400 ton lutfisk årligen. Nu har det gått i konkurs. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson/TT

Hoppet tycks vara ute för det företag i Blekinge som tillverkar cirka hälften av all lutfisk i Sverige, rapporterar Blekinge Läns Tidning. Företaget har försatts i konkurs och enligt konkursförvaltaren har ingen visat intresse för att ta över verksamheten.

Företaget Den goda lutfisken (DGL) i Nogersund i västra Blekinge har enligt tidningen producerat omkring 400 ton färdig lutfisk årligen. Nu kommer med största sannolikhet inventarierna att säljas på auktion och personalen sägas upp. Under högsäsong har cirka 20 personer arbetat här.

Bakgrunden till konkursen är en fordran som företaget haft på en norsk leverantör, som i sin tur gått i konkurs.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons