Annons

Lugna svenskar i ny EU-mätning

EU • Publicerad 3 juni 2021
EU borde få mer att säga till om i kriser som coronapandemin. Det anser en klar majoritet av de tillfrågade svenskarna i EU-parlamentets senaste Eurobarometer. Arkivbild.
EU borde få mer att säga till om i kriser som coronapandemin. Det anser en klar majoritet av de tillfrågade svenskarna i EU-parlamentets senaste Eurobarometer. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I EU-parlamentets senaste stora Eurobarometer har européer ombetts beskriva hur de känner sig, mitt under coronapandemins tredje våg.

Känslan i topp blev "osäkerhet", den angavs av 45 procent av de totalt 26 669 tillfrågade. Sedan följde "hopp" på 37 procent och "frustration" (34 procent).

De 1 045 svenskar som deltog skiljde sig dock från majoriteten. I Sverige hamnade i stället "lugn" och "frustration" i delad topp, med vardera 42 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons