Annons

Löfven vill inte lägga ned minknäringen

Politik • Publicerad 12 november 2020
Statsminister Stefan Löfven (S) är inte beredd att lägga ned svensk minknäring på grund av coronasmittan.
Statsminister Stefan Löfven (S) är inte beredd att lägga ned svensk minknäring på grund av coronasmittan.Foto: Henrik Montgomery/TT

Regeringen har inga avsikter att stänga ned minknäringen i Sverige med anledning av coronapandemin. Det sade statsminister Stefan Löfven (S) vid en frågestund i riksdagen.

Vice statsminister Isabella Lövin (MP) sade i onsdags till Expressen att alla minkfarmar i Sverige bör stängas ned så fort som möjligt. Detta mot bakgrund av att viruset muterat efter att ha kommit in på danska minkfarmar samt att viruset även upptäckts på svenska minkfarmar.

Annons

Vänsterpartisten Jens Holm frågade mot bakgrund av det uttalandet statsminister Stefan Löfven vid riksdagens frågestund på torsdagen om regeringen har för avsikt att stänga minkfarmarna.

– Vi ska se till att begränsa smittspridningen så mycket det går, men det finns inga rapporter om överföringar till människor här. Jag är inte beredd att säga nu att vi ska lägga ned hela näringen, vi ska fokusera på att begränsa smittspridningen, sade Löfven.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons