Annons

LO säger upp bemanningsavtal

LO-förbunden säger upp avtalet med Kompetensföretagen. Detta efter att förhandlingarna om villkor för de bemanningsanställda har strandat kring frågan om bemanningsanställda ska erbjudas samma villkor som ordinarie personal.
Ekonomi • Publicerad 2 december 2020
LO:s förhandlingschef Torbjörn Johansson. Arkivbild.
LO:s förhandlingschef Torbjörn Johansson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

"Det ska vara samma kostnad och villkor att ta in bemanningsanställda som ordinarie personal. Detta vill inte kompetensföretagen gå med på. Därför ser vi ingen annan lösning än att säga upp avtalet", säger LO:s förhandlingschef Torbjörn Johansson i ett pressmeddelande.

Arbetsgivarorganisationen Almega är av en annan åsikt:

Annons

"LO vill i denna förhandling inte följa den tecknade pensionsöverenskommelse om avräkning på kostnaden för införande av avtalspension som har ingåtts mellan Svenskt Näringsliv och LO. De vill därmed ha mer än alla andra på den svenska arbetsmarknaden. Vi har en överenskommelse på arbetsmarknaden om lönenivå, det så kallade märket, men detta är tydligen inte tillräckligt för LO", säger förbundsdirektör Patrik Eidfelt i ett pressmeddelande.

Avtalet löper ut om sju dagar om ingen ny överenskommelse nåtts.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons