Annons

De kan bilda USA:s nya "Dream Team"

LeBron James, Kawhi Leonard och Stephen Curry.
Det är bara tre av basketstjärnorna som kan bilda ett nytt "Dream Team" för USA i Tokyo-OS.
Basket • Publicerad 11 februari 2020
Lebron James i gult och Kawhi Leonardi blått, två av de möjliga superstjärnorna i OS. Arkivbild.
Lebron James i gult och Kawhi Leonardi blått, två av de möjliga superstjärnorna i OS. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Det var ett profillöst amerikanskt basketlandslag som kraschade ur basket-VM i fjol. I sommar förväntas USA satsa för att ta revansch och nu har en preliminär bruttotrupp på 44 spelare till Tokyo-OS tagits ut av landslaget.

Utöver den tidigare nämnda stjärntrion återfinns även stora namn som alla har indikerat att de är sugna på att åka till Japan. Bland annat Anthony Davis (Los Angeles Lakers), James Harden (Houston) och Paul George (Los Angeles Clippers).

Annons

Saknas gör än så länge – bruttotruppen får revideras helt enligt NBC – spelare som unga stjärnskotten Zion Williamson (New Orleans), Ja Morant (Memphis) och Trae Young (Atlanta). Med är däremot den långtidsskadade superstjärnan Kevin Durant (Brooklyn).

Inför VM hoppade ett helt gäng stjärnor av och sjundeplatsen var USA:s sämsta genom tiderna i ett VM.

– Det är inte skrivet i sten att USA ska kunna jogga hem ett VM. Det har aldrig varit lätt, det är inte som med "Dream Team" (superlaget i OS 1992), sade förbundskaptenen Gregg Popovich efter VM.

Huruvida det blir profillöst eller stjärntätt i Tokyo återstår att se. Klart är att 44 spelare ska bli 12 inför OS.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons