Annons

Limhamn/Bunkeflo drar sig ur elitettan

Sammanslagningen med Malmö FF blev inte av.
Nu tvingas Limhamn/Bunkeflo dra sig ur elitettan.
Fotboll • Publicerad 5 februari 2020
Limhamn/Bunkeflo tvingas ge upp elitsatsningen efter att Malmö FF:s medlemmar röstade nej till en sammanslagning. Arkivbild.
Limhamn/Bunkeflo tvingas ge upp elitsatsningen efter att Malmö FF:s medlemmar röstade nej till en sammanslagning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Styrelserna i respektive fotbollsklubb var överens om att delar av Limhamn/Bunkeflo skulle slås ihop med storklubben Malmö FF.

MFF:s medlemmar tyckte annorlunda.

Annons

På ett extrainsatt årsmöte fattades i stället beslutet att starta ett eget damlag i division 4.

Ett beslut som nu tvingar Limhamn/Bunkeflo att ge upp elitsatsningen, släppa alla spelare och dra sig ur elitettan.

– Vi hade en budget i balans i december. Men MFF-beslutet skadade oss enormt. Följden av beslutet har vida överstigit farhågorna, säger ordförande Robert Lenir till Skånskan.

– En del sponsorer avvaktade med sina besked på grund av omröstningen och kom sedan inte tillbaka, det var dödstyst efter att det blev nej. De stora sponsorerna som vi haft en löpande dialog med drog sig ur, de har varit generösa i många år men tyckte inte att situationen höll längre.

Degraderingen från damallsvenskan till elitettan skyndade på processen.

– I elitettan är det bara kostnader, som inte motsvarar det sponsorerna får tillbaka. Situationen håller inte, vare sig ur publiksynpunkt eller mediebevakning, säger Lenir.

Robert Lenir säger till Skånskan att klubben ska informera sina medlemmar under ett medlemsmöte nästa vecka.

– Om det är ett jättestort motstånd mot beslutet får vi gå den demokratiska vägen och hålla ett extra årsmöte. Men om beslutet ska upphävas behövs det konkreta förslag om hur vi ska reda ut ekonomin både på kort och lång sikt. Jag har svårt att se hur det ska kunna lösas, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons