Annons

Lias Anderssons pappa: "Har inte mått bra"

Att Lias Andersson har lämnat NHL-klubben New York Rangers och åkt hem till Sverige handlar om psykisk ohälsa och ingenting annat, säger hans pappa, tidigare hockeyspelaren Niklas Andersson.
Ishockey • Publicerad 9 januari 2020
Lias Andersson. Arkivbild.
Lias Andersson. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

I december rapporterade New York Rangers att Lias Andersson ville lämna klubben. Det spekulerades i att det var ett sportsligt beslut – 21-åringen spelade senast i farmarklubben Hartford Wolf Pack – men det dementerade centern själv häromdagen, efter att ha kommit hem till Göteborg.

"Ingen bortskämd skitunge"

– Det har varit många incidenter som tagit på mig på ett personligt plan, saker som fått mig att inte må bra psykiskt. Rent hockeymässigt är det kanske ett idiotbeslut, men jag måste tänka på privatlivet också, sade Lias Andersson till GP.

Annons

– Jag är ingen bortskämd skitunge som gnäller på att jag inte får spela hockey för New York Rangers. Det är inte det som är grejen. Det är andra faktorer.

I en intervju med Aftonbladet befäster nu Lias Anderssons pappa Niklas, som själv flera gånger under sin karriär skickades mellan NHL och farmarligan, den bilden.

Kontrakt med Rangers

– Jag tycker att Lias har varit tydlig i media med att det inte har något att göra med att han spelade i farmarklubben. Ändå fortsätter folk prata om det hela tiden, folk fattar inte, de har ingen aning, säger Niklas Andersson till Aftonbladet.

– Jag är stolt och glad över att Lias har fattat det här beslutet, jag stöttar honom till 1 000 procent på samma sätt som jag hoppas att alla föräldrar skulle göra. Han har inte mått så bra och det är tråkigt.

Lias Anderssons kontrakt med New York Rangers sträcker sig över nästa säsong, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons