Annons

Ledde polisen till knarkgömma – döms

Brott • Publicerad 4 augusti 2023
Eftersom vapnen och narkotikan byttes ut mot attrapper döms mannen mot sitt nekande för försök till grovt narkotikabrott och försök till grovt vapenbrott. Arkivbild.
Eftersom vapnen och narkotikan byttes ut mot attrapper döms mannen mot sitt nekande för försök till grovt narkotikabrott och försök till grovt vapenbrott. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En man i Trollhättan döms till fem års fängelse och utvisning för bland annat försök till grovt narkotikabrott – efter att själv ha lett polisen till sin gömma, rapporterar TTELA.

Det var i samband med en annan utredning som polisen fick upp ögonen för den i dag dömde 24-årige mannen. I ett mobilklipp poserade han maskerad med flera vapen i en lägenhet. Klippet knöts till en adress där polisen hittade stora mängder narkotika och vapen.

Annons

Under husrannsakan monterade polisen en kamera i lägenheten och bytte ut narkotika och vapen mot attrapper som penslades med UV-pasta. Videomaterialet från lägenheten och spår av UV-pastan i 24-åringens jacka blev sedan bevismaterial som fällde mannen i Vänersborgs tingsrätt.

Men eftersom vapnen och narkotikan byttes ut mot attrapper döms mannen mot sitt nekande för försök till grovt narkotikabrott och försök till grovt vapenbrott, samt ringa narkotikabrott för en tidigare förseelse.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons