Annons

Lavrov i Turkiet – ska prata om spannmålskrisen

Turkiet • Publicerad 7 juni 2022
Sergej Lavrov. Arkivbild.
Sergej Lavrov. Arkivbild.Foto: AP/TT

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har landat i Turkiet där han ska föra samtal om hur man ska kunna häva stoppet för den ukrainska spannmålsexporten.

Lavrov landade i den turkiska huvudstaden Ankara tillsammans med en militärdelegation på tisdagseftermiddagen svensk tid, skriver AFP.

Annons

Besöket sker efter att Turkiet på uppmaning av FN erbjudit sig att eskortera ukrainska lastfartyg trots att det ligger minor i farvattnen, varav vissa har upptäckts i närheten av den turkiska kusten. Den centrala delen av förhandlingarna rör öppnandet av en säkerhetskorridor för att kunna frakta det ukrainska spannmål som fastnat i det krigshärjade landets hamnar.

En annan fråga som ska diskuteras är utsikterna för att återuppta fredssamtalen mellan Kiev och Moskva, rapporterar ryska nyhetsbyrån Interfax med hänvisning till Rysslands utrikesdepartement.

Den senaste regelrätta samtalsrundan ägde rum i Istanbul i slutet av mars.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons