Annons

Lättare att boka Europaresa på räls

Nu blir det lättare att ta tåget ut i Europa. Via svenska SJ:s hemsida går det att klicka sig vidare till bokningsplattformen Omio, till vilken många stora tågbolag i Europa är kopplade.
Resor • Publicerad 2 juni 2021
Via SJ:s hemsida går det nu att klicka sig vidare till en plattform där tågresor i Europa kan beställas och betalas i svenska kronor. Arkivbild.
Via SJ:s hemsida går det nu att klicka sig vidare till en plattform där tågresor i Europa kan beställas och betalas i svenska kronor. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sedan 2014 har det inte gått att boka tågbiljetter till destinationer utanför Norden via SJ. Nu blir det ändring på det – men än så länge till ett begränsat antal länder.

– Jämför man med hur det är att köpa via en flygresemotor av något slag, så upplevs det här som lite mer begränsat. Men det här är vårt första steg och vi kommer att lägga till destinationer och länder successivt tillsammans med Omio, säger Mats Almgren, kommersiell direktör på SJ.

Annons

Om man går in på Omio via sj.se/utlandsresor presenteras informationen på svenska och det går också att betala för resan i svenska kronor. Övrig kundservice erbjuds dock bara på engelska, exempelvis om man behöver boka om resan.

Än så länge ingår följande länder i bokningssystemet: Belgien, Danmark, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Storbritannien, Tyskland och Österrike.

Till cirka 15 destinationer i dessa länder går det att göra en direktbokning. Vill man boka till andra städer inom dessa länder får bokningen ske i två steg.

– Vi kommer framöver att lansera en helt egen tjänst, men den ligger två år fram i tiden ungefär, säger Mats Almgren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons