Annons

Larsson bästa svenska i Stockholm Marathon

Det blev etiopisk seger även i damklassen när Aberash Fayesa vann Stockholm Marathon.
Bästa svenska? Fjolårssegraren Mikaela Larsson som slutade trea.
Med tiden 2.36.32 sprang hon i mål som den sjunde snabbaste svenskan i tävlingen genom tiderna.
Friidrott • Publicerad 1 juni 2019
Bästa svenska var Mikaela Larsson på tredje plats – hennes tredje raka SM-seger med tiden 2:36:32 i damklassen i Stockholm Marathon 2019.Foto: Pontus Lundahl/TT

Etiopiern Nigussie Sahlesilassie slog nytt banrekord när han vann herrklassen i Stockholm Marathon på tiden 2.10.10.

23 minuter senare avgjordes damklassen – och även där fick vi se en etiopisk segrare.

Annons

Aberash Fayesa passerade mållinjen på tiden 2.33.38, halvminuten före tvåan Haruka Yamaguchi från Japan.

– Jag visste att jag skulle vinna från början. Jag hade bestämt från början det här ska gå bra, säger Fayesa till TT.

– Jag känner mig jätteglad. Det här är min speciella dag, jag kände att jag måste göra något, och jag gjorde detta helt själv.

"Mer behaglig temperatur"

Damerna höll ihop loppet länge, men efter två mil började det spridas ut. För Mikaela Larsson var planen aldrig att försöka återupprepa succén från i fjol, istället låg fokus på SM-guldet.

Trots det stod hon för ännu ett kanonlopp i Stockholm och sprang i mål på tiden 2.36.32, nästan fyra minuter snabbare än när hon vann i fjol. Tiden gör henne dessutom till den sjunde snabbaste svenskan i Stockholm Marathon genom tiderna.

– Det var lite mer behaglig temperatur idag måste jag säga, även om det var ganska blåsigt bitvis. Jag hade bra ryggar första halvan, sen blev det lite ensamt på slutet. Men då hade jag ganska mycket endorfiner i kroppen så det gick bra ändå, säger hon.

– Jag försökte hela tiden kolla efter ryggar. Killar ger bättre vindskydd än tjejer, så jag försökte haka på tre, fyra killar hela tiden.

SM-guldet blir Larsson tredje.

– Det känns jättebra. Kul att göra det på hemmaplan i Stockholm. Det är extra kul att ta detta för tredje gången. Det visar att det inte bara var en engångsföreteelse, utan att det finns lite fart i benen och lite pannben.

Alma Yttergren/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons