Annons

Kraftig brand i byggnad: ”I stort sett nedbrunnet”

En fastighet i Orrefors utanför Nybro eldhärjades under natten och morgonen till måndagen.Enligt polisen rör det sig om en lagerlokal där ett antal bilar stått parkerade.– Det är i stort sett nedbrunnet till grunden, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.
Orrefors • Publicerad 5 juni 2017

Larmet kom in till SOS vid 03.58 och flera styrkor åkte till byggnaden bredvid Glasskolans gamla lokaler i Orrefors utanför Nybro.

Per Persson, insatsledare på Räddningstjänsten i Nybro, säger att lagerlokalen, som är på cirka 200 kvadratmeter, var helt övertänd och stod i lågor när räddningstjänsten kom fram till platsen.

Annons

– Själva lagerbyggnaden fanns inget att göra åt, den är helt nerbrunnen, säger han.

I stället fick man inrikta sig på att förhindra spridning till Glasskolans gamla lokaler bredvid.

– Man kunde lägga vatten på lokalerna och skydda dem. De var hotade, men det gick bra, säger Per Persson.

Enligt de initiala uppgifterna till SOS rörde det sig om ett flerfamiljshus, men lokalen är obebodd, uppger polisen.

– Ja, det stod människor skrivna på adressen, men ingen bor i huset. Det används som någon form av uppställningslokal för bilar, säger Per Bergendahl.

Inga människor uppges ha skadats.

– Inte vad vi vet, sedan får polisen göra en utredning i brandresterna. Men det finns inget som tyder på det, säger Per Persson.

Brandorsaken är inledningsvis okänd.

– Det finns ingenting i och med brunnit så pass länge, man kan nästan prata om ett par timmar innan det kom larm. Det är svårt att fastslå en orsak, säger Per Persson.

Under dagen kommer räddningstjänsten ha bevakning på platsen.

Per LidholmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons