Annons

Brand på balkong spred sig inåt

På natten till onsdagen kom larm om en brand på en balkong till ett flerfamiljshus i Hultsfred.
Hultsfred • Publicerad 12 december 2018

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på Fabriksgatan klockan 01.40. Räddningstjänst åkte till platsen, men inte ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

– Vi har en brand som har startat på en balkong till ett flerfamiljshus. Den har gått in i konstruktionen och även upp i taket, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap i Hultsfred.

Annons

Personal bryter upp taket för att komma åt att släcka.

– Det är glödbrand inne i konstruktionen. Vi jobbar med det samtidigt som vi jobbar med restvärde, vi har lämpat ut möbler, tv-apparater och lite annat från den lägenhet som ligger mest i riskzonen, säger Bowein.

Inledningsvis är det oklart hur branden startat. Boende försökte släcka med handbrandsläckare innan räddningstjänsten kom till platsen.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

– De boende hade utrymt när vi kom till platsen. De ska inte ha fått i sig någon rök, säger Ulf Bowein.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet. En person är misstänkt på onsdagsmorgonen.

– Allmänfarlig vårdslöshet är när det inte är uppsåtlig brand utan oaktsamt, säger Lotta Ek, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons