Annons

Vindsbrand i flerfamiljshus – boende evakuerades

Under natten utbröt en brand på vinden till ett flerfamiljshus i centrala Oskarshamn. På grund av rökutveckling fick ett antal boende på adressen evakueras.
Oskarshamn • Publicerad 11 januari 2020
I natt upptäcktes en brand på vinden i ett flerfamiljshus i Oskarshamn.
I natt upptäcktes en brand på vinden i ett flerfamiljshus i Oskarshamn.Foto: Privat

Räddningstjänsten fick in ett automatlarm från Mäster Palms väg strax efter klockan 02 på lördagen. Ungefär samtidigt slog även en boende på adressen larm om röklukt i huset.

– När första styrkan från Oskarshamn kommer fram till platsen brinner det på vinden med öppna lågor, säger Jan Karlsson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Annons

I samband med branden spred rök sig nedåt i fastigheten som ska inrymma runt 40 lägenheter.

Alla boende evakuerades till ett närliggande äldreboende tidigt i morse. Själva branden begränsades till husets vind men rök har orsakat skador i en del av lägenheterna. En del lägenheter, främst på de två översta våningsplanen, kommer att behöva saneras innan man kan flytta in dem igen.

– Men förhoppningsvis kan en del av de boende på de nedre våningsplanen återvända till sina bostäder inom kort, säger Jan Karlsson.

En person ska ha andats in rök i samband med branden och fick tas omhand av ambulans.

Vid 06-tiden var räddningstjänstens insats avslutad.

Polien var på plats senare under morgonen för en första teknisk undersökning. Brandorsaken är ännu okänd.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons