Annons

Lärare kan ha dött av stress – högskola anmäld

Arbete • Publicerad 1 november 2021
Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket kan en högskolelärares död vara arbetsrelaterad. Arkivbild.
Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket kan en högskolelärares död vara arbetsrelaterad. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Stress och hög arbetsbelastning kan ligga bakom att en lärare vid högskolan i Halmstad avled, skriver Kvällsposten. Enligt en anmälan som gjorts till Arbetsmiljöverket ska mannen ha haft en schemalagd arbetstid på 178 procent under några månader och som mest jobbat uppemot 300 procent.

Därtill hade den nu avlidne läraren tidigare haft problem med, och opererats för hjärtproblem. Mannen ska även ha haft andra hälsoproblem, något som arbetsgivaren borde tagit med i riskbedömningen, anser skyddsombuden som gjort anmälan.

Annons

De kräver nu att högskolan i Halmstad utreder om dödsfallet var arbetsrelaterat och vilka åtgärder som behövs för att händelsen inte ska upprepas.

Högskolan i Halmstad vill inte kommentera dödsfallet, utan säger att det rör sig om ett personalärende.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons