Annons

Lärare försökte storma kongressen

Colombia • Publicerad 8 februari 2023
Medlemmar i ett lärarfack försökte storma parlamentsbyggnaden i Bogotá i Colombia på tisdagen under en demonstration för bättre hälsovård.
Medlemmar i ett lärarfack försökte storma parlamentsbyggnaden i Bogotá i Colombia på tisdagen under en demonstration för bättre hälsovård.Foto: Juan Barreto/AFP/TT

Hundratals medlemmar i en fackförening för lärare i Colombia försökte storma kongressbyggnaden i huvudstaden Bogota på tisdagen under en demonstration för bättre hälsovård.

Omkring 500 kvinnor och män klädda i röda ponchor försökte tvinga sig in i parlamentsbyggnaden, enligt en rapport från huvudstadens säkerhetsorganisation som AFP tagit del av.

Annons

Demonstranterna stoppades dock av byggnadens säkerhetsvakter och protesten antog i stället festligare former med sång och dans, enligt AFP:s reporter på plats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons