Annons

Lantbrukare polisanmäld för djurplågeri

Djurplågeri • Publicerad 5 maj 2021
Polisanmälan och brott mot djurskyddslagen alternativt djurplågeri, har överlämnats till åklagare som beslutat inleda en förundersökning. Arkivbild.
Polisanmälan och brott mot djurskyddslagen alternativt djurplågeri, har överlämnats till åklagare som beslutat inleda en förundersökning. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En lantbrukare i norra delen av Småland har polisanmälts av länsstyrelsen misstänkt för brott mot djurskyddslagen alternativt djurplågeri, rapporterar P4 Jönköping.

Vid en inspektion i april hittade länsstyrelsens inspektörer över 20 döda kor och kalvar liggande öppet på en gård, vilket intresseorganisationen Djurrättsalliansen var först att berätta. Djuren hade självdött och lantbrukaren kunde inte svara på varför de dött. Djuren har inte fått någon veterinärvård.

Annons

Många av de djur som fortfarande levde var magra, flera var gödselförorenade och hade så kallade gödselbrännor, vilket kan orsaka omfattande lidande. Enligt anmälan har ett 90-tal djur farit illa.

– Efter vår kontroll har djurhållningen avvecklats, säger länsveterinär Torsten Jakobsson till Jönköpings Posten.

Polisanmälan har överlämnats till åklagare som beslutat inleda en förundersökning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons