Annons

Länsstyrelserna kräver riktlinjer för trängsel

Coronaviruset • Publicerad 3 september 2020
Trängseln ökar i kollektivtrafiken runt om i landet. Arkivbild.
Trängseln ökar i kollektivtrafiken runt om i landet. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Trängseln i kollektivtrafiken ökar, trots uppmaningar om att undvika att resa kollektivt under rusningstrafik. Nu vill landets 21 länsstyrelser ha tydliga nationella riktlinjer för vad som räknas som trängsel, rapporterar SVT Nyheter.

Antalet resenärer i kollektivtrafiken är färre än samma period förra året, men resandet har börjat ta fart igen under augusti. Det visar en sammanställning av trafikläget de senaste veckorna som landets länsstyrelser står bakom.

Annons

Länsstyrelserna menar att många resenärer inte hörsammar råden om att undvika trängsel i kollektivtrafiken. Men det kan också vara svårt för både resenärer och förare att veta vad som klassas som trängsel.

– Vi tycker att det är ett problem att man har svårt att bedöma om man är i en situation där det är alldeles för trångt, säger Marcus Björklund, beredskapsdirektör på Länsstyrelsen Skåne, till SVT Nyheter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons