Annons

Långt fängelsestraff för gängskjutning i Gävle

Brott • Publicerad 7 juni 2021
Fyra personer döms för flera olika brott efter skjutning i Gävle 2020. Arkivbild.
Fyra personer döms för flera olika brott efter skjutning i Gävle 2020. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gävle tingsrätt dömer fyra personer som bedöms tillhöra en kriminell gruppering för flera olika brott i samband med en skjutning mot ett rivaliserande gäng i Gävle i augusti 2020, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

En 28-årig man som pekas ut som gruppens ledare döms till nio års fängelse för försök till mord och grovt vapenbrott samt några lindrigare brott. Enligt tingsrätten beväpnade han sig och sköt mot flera personer i den rivaliserande gruppen den aktuella kvällen.

Annons

En 19-åring döms för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, narkotikabrott och några lindrigare brott till fängelse i 2,5 år.

Ytterligare en 28-åring döms för grovt vapenbrott, narkotikabrott och några lindrigare brott till 2 år och fyra månaders fängelse.

En 18-åring döms till sex månaders fängelse för försök till grov misshandel och frikänns från misstanke om grovt vapenbrott.

Ingen person skadades vid skjutningen den 5 augusti 2020.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons