Annons

Lång rattfyllefärd till Norge

Polis i Bengtsfors inledde under natten en lång biljakt som slutade först i Norge. Efter ett antal mils förföljande kunde en man och en kvinna gripas.
Brott • Publicerad 1 juni 2019
Svenska polisen fick jaga efter in i Norge. Arkivbild.
Svenska polisen fick jaga efter in i Norge. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det började med att bilens framfart väckte misstankar om rattfylleri, varför en patrull försökte på stopp på färden i Bengtsfors, .

Men mannen vid ratten ville inte stanna, utan en jakt tog vid genom såväl Bengtsfors som Ed och Dals Ed. "Hastigheten är förhållandevis låg, men fordonet framförs synnerligen farligt och vårdslöst", förklarade polisen.

Annons

Vid 01.30-tiden passerades norska gränsen. Den svenska polisen fortsatte följa efter, men under norskt befäl. Till slut fick en utlagd spikmatta stopp på det flyende ekipaget.

Paret beskrivs som i 35-årsåldern. Mannen var av olika skäl efterlyst sedan tidigare, och får nu lägga misstankar om grovt rattfylleri och grov olovlig körning till syndaregistret. Den medåkande kvinnan misstänks för narkotikabrott.

Eftersom gripandet skedde i Norge måste de båda begäras utlämnade till Sverige.

Henrik Samuelsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons