Annons

Lånad tid lämnar ut sig själv i hissen

Varje månad under 2012 kommer ett band med lokal anknytning få en unik chans att visa upp sig för Barometern.se:s cirka 80 000 läsare.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2012
Foto: 

Bandet/artisten filmas när de spelar en låt i Barometerns hiss och detta publiceras sedan i Barometerns webb-tv.

Första bandet ut var Kalmarbandet Electric Alice, nu har turen kommit till Lånad tid från Oskarshamn.

Annons

Artist: Martin Olsson.

Kommer från: Oskarshamn.

Startade: 2009. ”Bandet Kidbrother hamnade lite på is av diverse anledningar; flytt, barnafödsel och villaköp. Jag kände att jag ville prova något nytt och började sjunga på svenska.”

Musikstil: Visrock.

Om låten Högmod: ”Jag släpper en platta nu i mars som är baserad på de sju dödssynderna så varje låt har en dödssynd som titel. Den här låten skrev jag för kanske två år sedan och den hade en annan titel först, men Högmod passade in så bra. Vad låten handlar om? Jag kommer få jättemånga frågor om texterna, men jag kommer inte att vilja prata om någon av dem. Det är väldigt utlämnande texter.”

Största spelningen: ”Publikmässigt störst var det när vi öppnade för Håkan Hellström på Arena Oskarshamn, jag tror det var 2006. Det måste ha varit fler än 1 000 personer.”

Konstigaste spelningen: ”Det var för jättelänge sedan när vi spelade med ett band som heter Bobbit i Växjö. Det var inte en enda betalande människa där, bara två bartenders och en tjej som skulle sälja t-shirts och sånt. Men vi spelade ändå. Vi var unga och tyckte det var stort att spela i Växjö.”

Planer för 2012: ”Jag släpper skivan 7 och sedan ska jag försöka spela så mycket som möjligt. Att styra med spelningar har alltid varit min sämsta sida, men jag har förstått att det faktiskt är många som gillar vad jag gör.”

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons