Annons

Lämnades på golvet fem timmar – hade stroke

Sjukvård • Publicerad 10 maj 2021
Partille kommun har anmält ett fall där en person lämnades okontaktbar på golvet av hemtjänsten. Arkivbild.
Partille kommun har anmält ett fall där en person lämnades okontaktbar på golvet av hemtjänsten. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En person som låg okontaktbar på golvet lämnades av hemtjänstpersonal i flera timmar. Det visade sig senare att personen fått en stroke, skriver Göteborgs-Posten.

Larmet till hemtjänsten i Partille kom vid femtiden på morgonen. När nattpersonalen kom fram fann de personen som larmat okontaktbar men antog att denne däckat av ett känt alkoholmissbruk och lämnade bostaden utan åtgärd. Först vid nästa hemtjänstbesök, fem timmar senare, tillkallades ambulans och det konstaterades på sjukhuset att personen haft en stroke.

Annons

– Om man finner en person som är medvetslös så måste man kontakta 112 eller kommunens egen sjukvårdspersonal som är i tjänst, säger Kerstin Lundström, socialt ansvarig samordnare på vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen, till GP.

Kommunen har i en utredning kommit fram till att verksamheten brustit och har anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons