Annons

Lägre vinst för Volvo Cars

Ekonomi • Publicerad 9 februari 2023
Volvo Cars har presenterat nya delårssiffror. Arkivbild.
Volvo Cars har presenterat nya delårssiffror. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar ett rörelseresultat på 3,4 miljarder kronor för fjärde kvartalet, jämfört med 3,7 miljarder för samma tid året innan. Det var i linje med analytikernas förväntningar enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Intäkterna i sin tur landade på 105,2 miljarder kronor, jämfört med 80,1 miljarder kronor under motsvarande period 2021. Här låg förväntningarna enligt Bloomberg på 96,3 miljarder kronor.

Annons

Enligt rapporten påverkas resultatet av "långvariga störningar i leverantörskedjan, nedstängningar i Kina och förhöjda material- och logistikkostnader under året".

"Vi tog oss igenom den kraftiga turbulens som präglade året och gjorde betydande framsteg mot att uppfylla våra strategiska ambitioner under 2022", skriver Jim Rowan, VD och koncernchef i rapporten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons