Annons

Kurslyft för Kindred efter USA-besked

Ekonomi • Publicerad 12 februari 2020
Spelbolaget Kindred som bland annat har spel på fotbollsmatcher har presenterat bokslut. På bilden Real Madrids Sergio Ramos i en match mot Real Sociedad förra veckan.
Spelbolaget Kindred som bland annat har spel på fotbollsmatcher har presenterat bokslut. På bilden Real Madrids Sergio Ramos i en match mot Real Sociedad förra veckan.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Vinsten fortsatte att minska för speloperatören Kindred, tidigare Unibet, under fjärde kvartalet. I likhet med tidigare kvartal uppger bolaget att det handlar om den hårdare regleringen på den svenska marknaden och ökande restriktioner i Nederländerna.

Bolaget gick ut med en vinstvarning i mitten av januari.

Annons

Vinsten före skatt landade på 13 miljoner pund, motsvarande runt 162 miljoner kronor, för fjärde kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 45 miljoner pund motsvarande period året före.

Spelöverskottet uppgick till 236 miljoner pund, cirka 3 miljarder kronor under fjärde kvartalet, en minskning från 250 miljoner pund ett år tidigare.

Styrelsen föreslår samtidigt en sänkt utdelning till aktieägarna motsvarande cirka 2,20 kronor per aktie, vilket kan jämföras med utdelningen i fjol på 5,92 kronor per aktie.

Under tisdagen meddelade bolaget att verksamheten i USA utökas med sport- och nätkasinospel under varumärket Unibet. Bolaget får via ett avtal med Caesars Entertainment tillgång till delstaterna Indiana och Iowa.

Aktien lyfter runt fyra procent på Stockholmsbörsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons