Annons

Lagrådet ger assistansförslag grönt ljus

Personlig assistans • Publicerad 11 februari 2020
Socialminister Lena Hallengren (S) får grönt ljus av Lagrådet för sitt assistansförslag för barn med stora behov av hjälp med andning och sondmatningen. Arkivbild.
Socialminister Lena Hallengren (S) får grönt ljus av Lagrådet för sitt assistansförslag för barn med stora behov av hjälp med andning och sondmatningen. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Lagrådet ger regeringen grönt ljus för förslaget som ska säkra personlig assistans för samtliga hjälpmoment för barn med behov av hjälp med andning och sondmatning.

Men Lagrådets jurister vill att regeringen ändrar lite i formuleringarna i remissen för att det rättsliga läget ska vara helt klart.

Annons

Den nuvarande lagstiftningen har påverkats av vägledande domar, som inneburit att assistansen kan delas upp i många delar, där vissa ger rätt till assistans, andra inte.

Om socialminister Lena Hallengren (S) håller tidtabellen kommer hon att gå vidare med en proposition till riksdagen inom en månad med målet att lagändringar ska ske den 1 juli i år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons