Annons

Lägenhetsbrand i Stockholm – fem gripna

Tre personer har förts till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand på Gärdet i Stockholm på torsdagsmorgonen. Fem personer, däribland de tre skadade, har gripits misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet.
Brand • Publicerad 4 augusti 2022
Tre personer har förts till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand på Gärdet i Stockholm. Arkivbild.
Tre personer har förts till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand på Gärdet i Stockholm. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Räddningstjänsten larmades om branden på femte våningen strax före klockan 5 på torsdagsmorgonen. Drygt 20 minuter senare var branden släckt och lägenheten genomsökt.

Fem personer som befann sig i lägenheten när det började brinna är misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet. Samtliga undersöktes av ambulanspersonal och tre fördes sedan till sjukhus för vidare vård.

Annons

"När de inte längre behöver sjukhusvård kommer de föras till polisarresten för förhör", skriver polisen på sin hemsida.

De gripna är en kvinna och fyra män mellan 30 och 50 år.

Förutom den eldhärjade lägenheten skadades även en intilliggande lägenhet.

– Man har haft viss rökspridning till lägenheten ovanför. Vi är kvar med fyra enheter i detta nu, men man håller på att avveckla insatsen, säger Henrik Jynnesjö, ledningsoperatör vid räddningscentral Mitt, vid sextiden på morgonen.

En teknisk undersökning ska genomföras på platsen när det är möjligt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons