Annons

Låg död i månader - larmet kontrollerades inte

Vård • Publicerad 12 november 2020
Larmföretaget hade lovat att ringa kontrollsamtal varje månad om trygghetslarm i Trollhättan inte användes, men missade detta för många brukare i ett års tid. Arkivbild.
Larmföretaget hade lovat att ringa kontrollsamtal varje månad om trygghetslarm i Trollhättan inte användes, men missade detta för många brukare i ett års tid. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Larmföretaget Tunstall kontrollerade inte trygghetslarmen som man lovat. En person som avlidit i sin bostad hittades inte förrän efter tre månader, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Alla som inte använt sitt trygghetslarm på 30 dagar skulle få ett kontrollsamtal, så att man visste att de mådde bra. Det hade larmföretaget Tunstall utlovat i Trollhättans kommun.

Annons

Men enligt en felrapport från kommunens socialkontor missades detta ifjol, för ett stort antal brukare i ett års tid. Därför kunde en person med larm ligga död hemma i tre månader.

Nu fungerar dock kontrollsamtalen som det var tänkt, uppger larmföretaget.

– Det är jätteolyckligt det som skett. säger Johan Lenander, vd för Tunstall, till SVT Nyheter Väst.

Tunstall har tidigare i höst fått omfattande kritik för trygghetslarm som inte fungerat.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons