Annons

Labour går till EU-val mot ett "Trump-brexit"

Storbritannien • Publicerad 9 maj 2019
Labourpartiets ledare Jeremy Corbyn varnar för ett "Trump-brexit" inför EU-valet.
Labourpartiets ledare Jeremy Corbyn varnar för ett "Trump-brexit" inför EU-valet.Foto: Gareth Fuller/PA via AP/TT

Storbritannien kommer trots allt att gå till EU-val och de brittiska partierna lanserar sina kampanjer.

Labourpartiet manar till eftertanke och varnar väljarna för att vända sig till den tidigare Ukip-ledaren Nigel Farages nybildade Brexitpartiet, som anser att landet bör göra ett avtalslöst utträde ur unionen.

Annons

– Det skulle bli ett Donald Trump-brexit och utlämna oss till en vårdslös och stridslysten amerikansk regerings nåd, säger Labourledaren Jeremy Corbyn vid ett framträdande i samband med kampanjens offentliggörande.

Corbyn för fram Labour som ett alternativ för bägge läger i brexitfrågan, men partiet har också kritiserats för att inte ta ställning.

Liberaldemokraterna gör klart att man inte vill att Storbritannien lämnar EU över huvud taget med parollen "Bollocks to brexit", vilket kan översättas till något i stil med "Åt helsike med brexit".

– Det är ett försök att uttrycka på ett skarpare sätt vad många människor faktiskt tänker, säger "Libdems" ledare Vince Cable.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons