Annons

Kvinnas död kan kopplas till polisen – utreds

Brott • Publicerad 2 september 2020
Åklagaren rubricerar brottet som vållande till annans död. Arkivbild.
Åklagaren rubricerar brottet som vållande till annans död. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna har avlidit efter att ha fått i sig amfetaminbas tidigare i veckan. Nu utreds händelsen som vållande till annans död.

Kvinnan fick i sig ämnet på en fest under helgen då hon drack ur en ölflaska. Flaskan misstänks komma från ett polisbeslag varifrån den stulits av en anställd inom polisen, vilket Expressen tidigare rapporterat om.

Annons

– Jag kan inte bekräfta att föremålet som kvinnan har avlidit av har hanterats av polismyndigheten. Det är det som ska utredas nu: om och när det här föremålet har hanterats av polismyndigheten, säger Henrik Rasmusson, chefsåklagare på särskilda åklagarkammaren, till TT.

– Jag hoppas kunna få ett bättre underlag om det har varit en hantering av föremålet inom polisen inom någon vecka. Sedan är nästa fråga vem som har gjort detta om och det finns någon som kan misstänkas för brott, säger Henrik Rasmusson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons