Annons

Tolvårig flicka död efter skjutning i Botkyrka

En tolvårig flicka har avlidit efter att hon skottskadades vid en bensinmack i Botkyrka under lördagsnatten. Polisen har säkrat spår på platsen och hämtat flera personer till förhör.
Brott • Publicerad 2 augusti 2020
En ung flicka avled efter att ha skottskadats i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. En bensinmack har spärrats av och polisen arbetar med att samla in information.
En ung flicka avled efter att ha skottskadats i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. En bensinmack har spärrats av och polisen arbetar med att samla in information.Foto: Naina Hel n Jåma/TT
Polisen har satt upp stora avspärrningar runt brottsplatsen och den tekniska undersökningen inleddes under söndagsmorgonen.
Polisen har satt upp stora avspärrningar runt brottsplatsen och den tekniska undersökningen inleddes under söndagsmorgonen.Foto: Naina Hel n Jåma/TT
En flicka sköts ihjäl i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm.
En flicka sköts ihjäl i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

Flera personer larmade polisen vid klockan 03.27 under söndagsmorgonen om att man hört smällar vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm.

– Vi kallades till den här platsen och fann där en tolvårig flicka som var så skottskadad att hon senare avled av sina skador. Nu leder vi arbetet i en särskild ordning har kallat in extra resurser, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm till TT.

"Kommer att finnas bildmaterial"

Annons

Hon berättar vidare att man arbetar intensivt med att samla information, men är förtegen om vilka fynd som gjorts.

– Jag kan inte säga det på grund av sekretess, men man har arbetet med den tekniska undersökningen sedan tidig morgon och det finns också kameror på platsen som är intressanta, så det kommer att finnas bildmaterial som vi kommer kunna analysera, säger hon.

Polisen är även angelägen om att få in observationer och iakttagelser och har hämtat in flera personer till förhör.

TT: Är det personer som är intressanta för utredningen?

– I nuläget finns det ingen gripen som är misstänkt, men flera personer är hämtade till förhör och det är personer som vi, på goda grunder, tror kan bidra till utredningen.

I stort behov av vittnesmål

Det cirkulerar flera uppgifter om omständigheterna kring händelsen, men polisen är förtegen och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Jag kan inte bekräfta några sådana uppgifter, utan vill understryka att vi är i stort behov av vittnesmål och iakttagelser. Det är först när vi har sådana som vi kan säga vad som hänt. Låt oss avgöra om det är relevanta iakttagelser, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm.

Vid 10-tiden på söndagen kom beskedet att flickan avlidit på sjukhus och att hennes vårdnadshavare var underrättade.

TT: Flickan var 12 år gammal, vet ni varför hon var på platsen vid den tiden?

– Vi ska ta reda på det.

Inrikesministern kommenterar

Annons

Inrikesminister Mikael Damberg (S) reagerar på mordet med "bestörtning och avsky".

"Jag är medveten om att inga ord är tillräckliga för den som förlorat ett barn på detta fruktansvärda sätt, men jag vill ändå säga att våra tankar går till er och att vi delar er sorg i denna svåra stund. Från regeringens sida kommer vi fortsätta att med kraft bygga ut samhällets förmåga att bekämpa brottsligheten med fler poliser, skärpta straff och förebyggande arbete", skriver han i en kommentar till TT.

Rubriceringen på förundersökningen gäller mord. I nuläget finns ingen frihetsberövad.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons