Annons

Kvinna packade om knark – döms till fängelse

Den 34-åriga kvinnan har erkänt att hon varit del av ett stort nätverk som smugglat narkotika från Danmark till Sverige sedan 2018.
Nu döms hon av tingsrätten i Köpenhamn till fängelse i två år och tre månader.
Brott • Publicerad 27 november 2020
I september slog dansk och svensk polis till mot ett nätverk som smugglat narkotika från Danmark till Sverige. Nu döms en kvinna till fängelse för sin inblandning. Arkivbild.
I september slog dansk och svensk polis till mot ett nätverk som smugglat narkotika från Danmark till Sverige. Nu döms en kvinna till fängelse för sin inblandning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan döms för att ha tagit emot och ompaketerat minst 96 kilo cannabis, skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

Det var i slutet av september som svensk och dansk polis grep 17 personer i de båda länderna misstänkta för att ha producerat och smugglat cannabis till Sverige. Vid husrannsakan på 26 adresser i Sverige och Danmark hittades bland annat marijuanaplantor som beräknas kunna ge cirka 100 kilo hasch.

Annons

Kvinnan är den första i nätverket som nu får sin dom.

"Det är polisens bedömning att personerna har haft olika roller i nätverket. Det utdömda straffet visar på att man har en stor roll i det kriminella nätverket även om man bara har tagit emot och ompaketerat cannabis, så att andra kan smuggla det till Sverige", säger åklagaren Danni Richter i pressmeddelandet.

Tillslaget var det första som gjordes inom ramen för det nyinrättade Gränscenter Öresund, som är ett samarbete mellan dansk och svensk polis.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons